Kepez pırıl pırıl bir doğa için çalıştı

7 Aralık 2020, Pazartesi - 14:45
Kepez pırıl pırıl bir doğa için çalıştı
Kepez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında pırıl pırıl bir doğa için çalıştı.

Kepez Belediyesi ekipleri hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında da çalışmalarını büyük bir özveriyle gerçekleştirdi. Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Vefa Destek Grupları vatandaşların kesintisiz hizmet alabilmesi için çalıştı. Hafta sonu canla başla çalışan Kepez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de, doğaya atılan çöpleri temizledi. Kepez Belediyesi, orman alanları sorumluluk sahası dışında kalmasına rağmen duyarlılık göstererek, mıntıka temizliği yaptı. Piknikçilerin neden olduğu ve araçlardan yola atılan çöpler ekipler tarafından tek tek toplandı. Kent Ormanı ve Macera Parkı çevresi ile Duacı yolunda gerçekleşen mıntıka temizliğinde toplanan çöpler arasında orman yangınlarına en çok neden olan cam şişelerin ağırlıklı olduğu görüldü.

Ormanlarımızı korumalıyız

Ormanlar sahip oldukları oksijen deposu ile canlıların daha kolay ve rahat nefes almasını sağlar. Tek yapraklı bir ağaç günde 2 ile 10 canlının bir günlük oksijen ihtiyacını üretir. Şiddetli yağışlarda toprağı yerinde tutan ormanlar,  topraktaki kirli ve zararlı maddeleri de yok eder. Mantar, bakteri gibi birçok canlının yaşadığı orman zeminleri, besin ve mineraller açısından da zengindir. Ormanlarımızın kirlenmesi demek yer altı su kaynaklarının kirlenmesi demektir. Milli servetimiz ve çocuklarımızın geleceği olan ormanlarımıza sahip çıkmalı, kirletmemeli ve kirletenleri de uyarmalıyız.
Kepez pırıl pırıl bir doğa için çalıştı
Kepez pırıl pırıl bir doğa için çalıştı
Kepez pırıl pırıl bir doğa için çalıştı

Benzer Haberler