Kepez’in esnafı kira desteğinden memnun

31 Aralık 2020, Perşembe - 11:04
Kepez’in esnafı kira desteğinden memnun
Kepez Belediyesi’nin pandemi sürecinde ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen kiracısı esnafına 2.kez uyguladığı 3 ay kira muafiyeti, hem Antalya Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (AESOB) hem de esnaf tarafından memnuniyetle karşılandı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Aralık ayı itibariyle pandemiyle ilgili kısıtlamaların yeniden başlamasıyla ticari tesislerini işleten 411 esnafa, 2. kez kira desteği müjdesi vermişti.
Pandemi kısıtlamaları nedeniyle işlerine ara veren belediye kiracısı esnaftan 3 ay kira bedeli alınmayacağını açıklayan Başkan Hakan Tütüncü, faaliyetine devam edenlere ise yüzde 50 kira indirimi yapacaklarını duyurmuştu. Başkan Tütüncü’nün kira müjdesi de, hem AESOB’u hem de esnafı mutlu etti.
AESOB Başkanı Adlıhan Dere de, kira desteğiyle ilgili teşekkürleri iletmek amacıyla Tütüncü’yü makamında ziyaret etti. 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Hakan Tütüncü, pademinin Antalya’da görülmeye başladığı andan itibaren esnafın yanında olduklarını söyledi.

Zor günleri dayanışma ruhuyla atlatacağız”

Tütüncü, belediyenin kiracısı olan esnafa kira almama ve kira indirimi kampanyalarıyla destek verdiklerini, tüm esnafın ise pandemiyle ilgili ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirtti. 
Bu anlamda da sürdürülebilir bir çalışmayı özenle takip ettiklerinin altını çizen Başkan Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kepez Belediyesi, pandemi döneminde ve daha sonra da esnafının yanında olmaya devam edecek. Hiçbir esnafımız endişe etmesin. Biz, onların bizi görmek istedikleri her yerde olacağız. Desteğimize ihtiyaç duydukları her ortamda da esnafımızı yalnız bırakmayacağız. Bu zor günleri, ulusal bir dayanışma ruhu ile atlatmaya gayret edeceğiz. Esnafımıza başarılar diliyorum. Kepez Belediyesi, her zaman onların yanlarında olmaya devam edecek.”

Esnaf mutlu olursa toplum da mutlu olur

Kira desteğinin esnaf tarafından memnuniyetle karşılandığına işaret eden Tütüncü, “Kiracımız olan ve dükkanları kapalı olan esnafımızdan 3 ay boyunca kira almama, faaliyetlerini sürdüren esnafımıza da yüzde 50 kira indirimi yapmamız çok olumlu karşılandı.
Esnaf, toplumun temelidir. Esnaf, mutlu olursa toplum mutlu olur. Yaklaşımımız ve bakış budur.  Bu şekilde de çalışmaya devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı.

AESOB Başkanı Dere, kira desteğinden memnun

Kepez Belediyesi’nin, esnaf dostu bir belediye olduğuna vurgu yapan AESOB Başkanı Adlıhan Dere de, konuşmasında şunları kaydetti: “Sayın Başkanımız, korona virüsün ilimizde görülmeye başlandığı Mart ayından itibaren esnaf ve sanatkârımızın sıkıntılarıyla yakından ilgilendi. Kuaför, berber dükkanlarını, taksi duraklarını, taksileri, kafe ve lokantaları düzenli bir şekilde dezenfekte ettirdi. Pandeminin görüldüğü ilk dönemde belediyemiz, kiracısı olan esnaftan 3 ay kira bedeli almayarak, esnaf ve sanatkarımıza ekonomik anlamda ciddi bir destek verdi. Belediyemiz, Aralık ayı itibariyle salgınla ilgili kısıtlamaların yeniden başlamasıyla ticari tesislerini işleten esnafa, 2. kez yardım eli uzattı. Hakan Başkanımız, belediye kiracısı esnaf ve sanatkârlarımızdan, pandemi kısıtlamaları sebebiyle işlerine ara verenlerden 3 ay kira almayacaklarının; faaliyetlerine devam edenlere de yüzde 50 kira indirimi yapacaklarının müjdesini vermişti. Başkanımız, seçildiği günden bugüne esnaf dostu olduğunu ispatlamıştı. Esnaf ve sanatkârın en zor gününde yanında olduğu için birlik ve esnafımız adına Hakan Başkan teşekkür ederim.

“Belediyenin esnafı olduğumuz için şanslıyız”

Belediyenin kiracısı olan Mısır Çarşısı ile Özgürlük Halk Pazarı esnafı da, kira desteğiyle ilgili şunları söylediler: “Korona virüsten dolayı geçirdiğimiz zor günlerde belediyemiz yanımızda oldu. Hakan Başkan’a çok minnettarız. Pandemi döneminde bize verdiği destekten memnunuz. 3 ay kira alınmayacak olması bize bir nebze de olsa soluk aldıracak. Kepez Belediyesi’nin esnafı olmaktan dolayı kendimizi şanslı görüyoruz. Zor zamanımızda bize yardım etti. Kendisinden Allah razı olsun. Bu zor günümüzde yanımızda olmasından dolayı Başkan’a teşekkür ederiz.”
Kepez’in esnafı kira desteğinden memnun
Kepez’in esnafı kira desteğinden memnun
Kepez’in esnafı kira desteğinden memnun
Kepez’in esnafı kira desteğinden memnun

Benzer Haberler