Yeni yılın ilk parkı Altıayak’a

13 Ocak 2021, Çarşamba - 14:21
Yeni yılın ilk parkı Altıayak’a
Kepez Belediyesi, yeni yılın ilk park çalışmasını Altıayak Mahallesi’nde başlattı. Mahalleye, 4 bin metrekare büyüklüğünde bir park inşa ediliyor.
Geçtiğimiz yıl inşa ettiği 23 yeni parkla 80 bin 654 metrekare yeşil alan üreten Kepez Belediyesi, yeni yılda da park yatırımını ara vermeden sürdürüyor.
İlçedeki 666 mahalle parkına yenilerini eklemek için çalışan Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 2021 yılının ilk yeşil alan çalışmasını Altıayak Mahallesi’nde gerçekleştirdi.

Altıayak’a 4 bin metrekare park
Mahalle parkı, 8200\\1Sokak’ta 4 bin metrekare araziye inşa ediliyor. Müdürlük çalışanları, ilk olarak kamyonlarla getirilen toprağı iş makineleriyle zemine sererek, parkın tesviyesini tamamladı. Daha sonra etrafına bordür taşları inşa edilecek olan yeşil alanın, sulama ve gece aydınlatma tesisatı yapılacak. Ahşap oturma mobilyaları, piknik masaları, çocuk oyun parkı, açık hava spor aletleri yerleştirilecek olan parka, çim ekilecek ve çeşitli türde bitki ile zeytin, portakal gibi yetişmiş ağaçlar dikilecek. Yürüyüş parkurunun olacağı parkta, basketbol ve futbol sahası da bulunacak. Bölgede yaşayanların dinlenme, sosyal ve sportif aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri park, yeşil örtüsüyle de nefes alınabilecek bir nokta olacak. Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkileri, bu yıl içerisinde parkın yapımı tamamlayarak, mahalle sakinlerinin hizmetine sunacaklarını ifade ettiler.

Kepez’e 3 milyon 229 bin m2 yeşil alan
Kepez Belediyesi, Altıayak Mahallesi’nde, daha önce yaptığı 4 parkla 8 bin 259 m2 yeşil alan üretmişti. İnşası devam eden parkla mahalledeki yeşil alan miktarı 12 bin metrekareye çıkmış oldu.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü dönemlerinde son 13 yılda inşa edilen 377 park ve tadilatı yapılan 120 parkla ilçeye 3 milyon 229 bin metrekare yeşil alan kazandırıldı. 
Yeni yılın ilk parkı Altıayak’a
Yeni yılın ilk parkı Altıayak’a
Yeni yılın ilk parkı Altıayak’a
Yeni yılın ilk parkı Altıayak’a

Benzer Haberler

Kepez’e 2019’da 28 park

Kepez’e 2019’da 28 park

Bu yılın son park çalışmasını Habibler Mahallesi’nde başlatan Kepez Belediyesi, 2019’da 28 adet yeni park inşa etti. ‘Yeşil Seferberliği’ başlatan Kepez Belediyesi, ilçe sakinlerine nefes alabileceği bir yeşil alan daha armağan ediyor. Park ve

Kepez’den 4 mahalleye park
Kepez’den 4 mahalleye park

Son 15 yılda 577 park yapımı gerçekleştiren Kepez Belediyesi,  Gülveren, Şelale, Aktoprak ve Erenköy mahallelerinde yeni yeşil alan çalışması başlattı. İlçenin dört bir yanında


Kepez’den Antalya’ya dev cazibe merkezi
Kepez’den Antalya’ya dev cazibe merkezi

Başkan Hakan Tütüncü, Antalya için önemli bir cazibe merkezi olacak Kepez Park Orman Projesi’ni tanıttı. Tütüncü, 24 Aralık’ta temelini atacakları projenin önemli bir kısmını,


Kepez’den Aydoğmuş’a 25 bin m2 yeşil alan
Kepez’den Aydoğmuş’a 25 bin m2 yeşil alan

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde 9 park düzenlemesiyle 24 bin 249 metrekare yeşil alan kazandırılan Aydoğmuş Mahallesi’ne, bir park daha inşa ediliyor. Kepez Belediyesi,