Kepez’in doğusundan şehir hastanesine yol

2 Şubat 2021, Salı - 13:45
Kepez’in doğusundan şehir hastanesine yol
Kepez Belediyesi’nin, Masa Dağı’nın kuzey bölümünde açtığı 25 metre genişliğindeki yol, bölgeye inşa edilecek olan Antalya Şehir Hastanesi ile ilçenin doğu yakası arasında ulaşımı sağlayacak.

Kepez Belediyesinin,  Masa Dağı’nın dört bir yanında açtığı bulvar büyüklüğündeki yollar, bölgede yakın bir zamanda temeli atılacak olan 1048 yatak kapasiteli Antalya Şehir Hastanesi’ne ulaşımın sağlanması için büyük önem taşıyor. Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığınca ilçedeki Göçerler Mahallesi’ne yapılacak olan şehir hastanesi ile kent arasında ulaşımın sağlanması amacıyla bölgede 8 bin metre uzunluğunda yol inşa etti.

Şehir hastanesine doğu çevre yolu

Göçerler, Çankaya ve Fevzi Çakmak mahalleleri arasında, Masa Dağı bölgesinin kuzeyinde inşa edilen 1800 metre uzunluğunda, 25 metre genişliğindeki yol da, hastane için önemli bir ulaşım yatırımı oldu. 
Masa Dağı’nın zorlu coğrafi şartları ortadan kaldırılarak açılan bu yol, hastaneyi ilçenin doğusuna bağlayacak.

Bu yol hastane ile şehri bağlayacak

Çankaya-Fevzi Çakmak yolunun, şehir hastanesi için önemli bir ulaşım güzergâhı olacağının altını çizen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, açıklamasında şunları söyledi: “Kepez, 2021’de yepyeni bir heyecana merhaba dedi. Göçerler Mahallemize kazandırılacak olan Antalya Şehir Hastanesi’nin yapım ihalesi gerçekleştirildi. Yakın bir tarihte hastanenin temeli atılıyor.
Belediyemizin kendi imkânlarıyla açtığı Çankaya-Fevzi Çakmak yolu; Masa Dağı bölgesine olağanüstü bir hareketlilik getirecek olan şehir hastanesi ile Varsak bölgesi, ilçenin doğu kesimleri ve doğudaki ilçeler arasında ulaşımı kolaylaştıracak olması bakımından önemli ulaşım güzergâhı olacak.
Bu yol, şehir hastanesinin, şehir ile bağlantı kurmasını da sağlayacak. Bu nedenle yolun bir kat daha önem kazandığını ifade edebiliriz.”

Yol için Masa Dağı kesildi

Göçerler Mahallesi’ne yapılacak olan şehir hastanesini, ilçenin doğusuna bağlayacak olan çevre yolunun yapımında Masa Dağı’nın zorlu yeryüzü şekilleri ile mücadele edildi. Varsak bölgesi ile Kepez’in doğusundaki mahalleleri, Antalya-Burdur Karayolu üzerindeki Korkuteli Kavşağı’na ulaştıracak olan yolun, doğu ve batı bölümlerinin inşası için iş makineleriyle büyük kaya parçaları, peynir kalıbı gibi kesildi.
Göçerler Mahallesi’ndeki Zeytin Dalı Şehitleri Caddesi’nden başlayan yolun Fevzi Çakmak Mahallesi’ne bağlanabilmesi için de 20 metre yüksekliğindeki kaya duvarı ve vadi engeli de ortadan kaldırıldı.  Vadinin 10 bin kamyona yakın hafriyatla doldurulmasıyla yol, Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki Ulubatlı Hasan Caddesi’ne bağlandı.
Kepez’in doğusundan şehir hastanesine yol
Kepez’in doğusundan şehir hastanesine yol
Kepez’in doğusundan şehir hastanesine yol

Benzer Haberler

“Ferhat misali yollar açıyoruz”

“Ferhat misali yollar açıyoruz”

Masa Dağı bölgesindeki yol yapım çalışmasını inceleyen Başkan Hakan Tütüncü, “Ferhat misali çalışıyoruz. Ferhat, Şirin’ine kavuşmak için dağları delmişti. Biz de, hemşehrilerimize olan sevgimizden ötürü Masa Dağı’nı keserek, nice

Kepez’den trafiği rahatlatan yol
Kepez’den trafiği rahatlatan yol

Kepez Belediyesinin, Masa Dağı’nda 15 bin metreküp kaya kırarak ve 225 bin metreküp hafriyat dolgusu yaparak açtığı karayolu, şehir içi trafiğini rahatlatan önemli bir ulaşım


Kepez’den şehir hastanesine konforlu yollar
Kepez’den şehir hastanesine konforlu yollar

Kepez Belediyesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Cumartesi günü açılışını yapacağı Antalya Şehir Hastanesi’nin bağlantı yollarının yapımını büyük oranda tamamladı. Hastaneye


Kepez’den şehir hastanesine 8 bin metre yol
Kepez’den şehir hastanesine 8 bin metre yol

Kepez Belediyesi, Göçerler Mahallesi’nde 372 bin 917 metrekarelik arazi üzerine yapılacak olan Antalya Şehir Hastanesi’ne ulaşımı sağlamak için bölgede 8 bin metre yol açtı. Kepez