Kepez’de İstiklal Marşı Okuma Yarışması

11 Mart 2021, Perşembe - 13:29
Kepez’de İstiklal Marşı Okuma Yarışması
Kepez Belediyesi ve Kepez ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’ncü yıl dönümü dolayısıyla İstiklal Marşı Okuma Yarışması düzenlendi.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’ncü yıldönümü dolayısıyla Kepez Belediyesi ve Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nın finali, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde (EBKM)  yapıldı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hudai Vural, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar,  öğrenci ve velilerin bir araya geldiği yarışmada öğretmenlerden oluşan 5 kişilik jüri değerlendirme yaptı. Ön eleme yarışmalarına  Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Liselerden 162 öğrenci katıldı. 6 eğitim bölgesinde yapılan yarışmada her kategoriden ilk 3 giren öğrenciler yarı finale katılmaya hak kazandı. Yarı final yarışlarında 68, final etabına da 20 öğrenci katıldı.

Çocuklarımız yüreklerimize taht kurdu

Yarışmanın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hudai Vural, “İstiklal marşımızın 100.Yılına yakışır bir yarışmayı 20 göz bebeği öğrencimiz bütün duygu ve coşkusuyla yüreklerimizi kabartan, heyecandan heyecana sevk eden bir ruh seliyle bizlere okudular. Jürinin işi çok zor… Hitabe sanatının bütün inceliklerini bu sahnede gördük. Çocuklarımız sergiledikleri performansla yüreklerimizde taht kurdu. Okul müdürlerimizi, öğretmenlerimizi, velilerimizi ve öğrencilerimiziz gönülden tebrik ediyorum. “ dedi.

İstiklal Marşı’nın 100. Yılında dünya’da bir ilk

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, konuşmasına Mehmet Akif Ersoy’un “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın!” sözlerini yineleyerek başladı.  Kepez Belediyesi olarak, İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. Yılı münasebetiyle  dünya’da da bir ilk olan araç kornalarıyla İstiklal Marşı seslendirdiklerine değinen Başkan Tütüncü, bu videonun sosyal medyada muhteşem bir etkileşim ve muhteşem bir izleme oranına ulaştığını ve coşkuyla izlendiğini vurguladı. Tütüncü. “Amacımız, İstiklal Marşımıza bam başka bir farkındalık ortaya koymak ve 100. Yıla farklı bir  armağan kazandırmak ve bunu da kayıtlara geçirmekti. “ diye konuştu.

Bu millet yedi düvele meydan okudu

Kepez Belediyesi olarak 12 yıldır, her 12 Mart’ta etkinlikler yaptıklarını belirten Tütüncü, “İstiklal Marşımız kan ve barut kokularının içinde, bozkırın ortasında aziz bir milletin yedi düvele meydan okuduğu, o yeryüzünün meşakkatli, en çileli kurtuluş mücadelelerinden birinin özeti mahiyetinde hepimizin kalbinde gönlünde bambaşka bir öneme sahiptir. Atalarımızın yer yüzünde binlerce yıllık yolculuğunda her gittiği yere adaleti, zarafeti, letafeti, güzelliği götürdüğü şanlı bir maziye sahip olmanın bize vermiş olduğu haklı bir gururla aslında İstiklal Marşımızı kalbimizde, gönlümüzde daha güçlü, daha kuvvetli yaşatmalıyız. “ diye konuştu.

İstiklal Marşımız şan ve şeref dolu yıllarımızı anlatıyor

“İstiklal Marşımızın mademki her mısrası hem milli mücadelemizin şan ve şeref dolu yıllarını anlatıyor, hem  Türk gençlerine ve bu ülkenin güzel insanlarına ufuklar çiziyor, o halde İstiklal Marşı kalplerimiz de ve gönüllerimizde bambaşka yaşamalı…” diyerek sözlerine devam eden Tütüncü, “Arkadaşlarımıza işte bu konuda çok teşekkür ediyorum. Bu gayretimize onlarda samimi bir şekilde destek verdiler. Kepez’de bir tek çocuğumuza İstiklal Marşımızı öğretebilmenin gayreti içinde, yıllardır bize destek vereni bizimle işbirliği yapan Milli Eğitim Müdürlerimize çok çok teşekkür etmek istiyorum. Okullarda bu heyecanı paylaşan okul müdürü arkadaşlarımızdan Allah razı olsun. Ve onların elleri öpülesi eğitim kadrolarına, öğretmenlerimize çok teşekkür
diyorum. En büyük teşekkürü ise, mini mini yavrularımızın sevgili annelerine hürmetle iletmek istiyorum.”

Hedefini sonsuzluk yoluna diken gençlere ihtiyacımız var

“Geriye dönüp baktım. On binlerce çocuğumuza, bu sahnede 12 yıl boyunca şakır şakır ezberledikleri İstiklal Marşını büyük bir coşkuyla okutmuşuz. İstiklal marşımızın her bir mısrası çocuklarımızın kalbine bambaşka bir güneş doğuracak. İşte bizim amacımız da buydu. 12 yıldır, bunu  aynı heyecanla sürdürüyoruz. Milli düşünen, milli değerlere saygısı olan, ecdadıyla barışık olan ve şanlı mazisinden aldığı ilhamla,  hedefini sonsuzluk yoluna diken gençlere ihtiyacımız var. Her 12 Martta, Mehmet Akif Ersoy’u anmak, askerlerimizi anmak, şehitlerimizi anmak bunlar çok önemlidir. Ama biz hep birlikte bu önemin tesirini yıllar yılı kalplerinde, gönüllerinde yaşatacak, bu güzel ülkeye yaşattıracak nesiller yetiştirmek için mücadele etmeyi asla elden bırakmayacağız.”

Rabbim bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın

“Esas hedefimiz bu olacak. Rabbim milletimize bir daha istiklal marşı yazdırmasın, Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozdurmasın. Mazisi insanlık tarihi kadar uzun olan aziz milletimizin ezanları dinmesin, bayrakları inmesin ve necip milletimize bu yeryüzünün cennet bahçesi kıyamete kadar vatan olsun. Bu duygularla Mehmet Akif merhumu 100. Yılda bir kez daha anıyorum. Antalya Milletvekilliği yapmakla da iftihar ettiğimiz, o birinci meclisin ilk milli eğitim bakanını, İstiklal Marşımızın kabul edildiği toplantıyı yöneten merhum Hamdullah Suphi  Tanrıöver’i rahmetle anıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman askerlerini, şehirlerimizi büyük bir saygıyla anıyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de minnetlerimi sunuyorum. “ ifadelerini kullandı.

Dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün konuşmasının ardından önce okullar bünyesinde, ardından bölgesel olarak yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Jüri üyeleri Ana Sınıf kategorisinde yarışmaya katılan 5 öğrenciye de 100 tam puan vererek 1. ilan etti.

Anaokul Kategorisinde Yarışan

Gülseren Toprak Kamalı (İbrahim Doğaner İlkokulu)
Fatma Betül Aycan (Emin İsmail Ataoğlu İlkokulu )
Ela Rona (Hüseyin Ak İlkokulu)
Simay Güçlü (Kepez Şehit Ali Yılma İlkokulu)
Elif Zeynep Süzen (Altınova İlkokulu)

İlkokul Kategorisinde Dereceye Girenler

1-Tuana Darbaş (Odabaşı Sevinç Fahri Aydın İlkokulu)
2-Yağız Alp Kavak(İbrahim Doğaner İlkokulu)
3-Miray Cesur (Mevlana İlkokulu)

Ortaokul Kategorisinde Dereceye Girenler

1-Zümra gedik (Mobil Ortaokulu)
2-Ahmet Dalar (Şehit Kahraman Çelikbaş Ortaokulu)
3-Nilay Naz Ateş ( Beşkonak Ortaokulu)

Lise Kategorisinde Dereceye Girenler

1-Ceyda Erol (Neriman Erol Yılmaz Sosyal Bilimler Lisesi
2-Mustafa Demirel (Prof.Dr. Raşit Küçük A.İ.H.L)
3-Mustafa Özgen (Atatürk Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi )
Kepez’de İstiklal Marşı Okuma Yarışması
Kepez’de İstiklal Marşı Okuma Yarışması
Kepez’de İstiklal Marşı Okuma Yarışması
Kepez’de İstiklal Marşı Okuma Yarışması
Kepez’de İstiklal Marşı Okuma Yarışması

Benzer Haberler