Kepez’de kilit taşlı yolların dönüşümü tamam

13 Nisan 2021, Salı - 11:59
Kepez’de kilit taşlı yolların dönüşümü tamam
Kepez Belediyesi, mülkiyet ve imara ilişkin sorunlarını çözerek, modern yapılaşmanın önünü açtığı Kanal, Çamlıbel, Erenköy ve Esentepe mahallelerinin, gecekondulu yıllarından kalan tüm kilit taşlı yollarını, sıcak asfalta dönüştürdü. Sıcak asfaltla kaplanan sokakların şimdi kaldırımı yapılıyor.

Kepez Belediyesi, aynı bölgede bulunan Kanal, Çamlıbel, Erenköy ve Esentepe mahallelerinin konutlarından sonra yollarının da dönüşümünü gerçekleştirdi. Mülkiyet ve imara ilişkin sorunlarının çözülerek, gecekonduların yerine modern binalarının yapılmasının sağlandığı dört mahallenin, hizmet ömrünü tamamlayan kilit taşlı yolları, sıcak asfaltla yenilendi.
Özellikle 2B ile ilgili mülkiyet sorunundan dolayı gecekondu yapılaşmasının yoğun olduğu 2009 yılı öncesinde yapılan kilit taşlı yolların, sıcak asfalta dönüştürülme çalışmaları geçtiğimiz yıl başlatılmıştı.

Kilit taşlı yolların asfalt dönüşümü 2020’de başladı

Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, zaman içerisinde eskiyen, alt yapı çalışmalarıyla bozulan parke taşlı sokaklara, sıcak asfalt serdi.
Kanal Mahallesi’nde kilit taşlı yollarının tamamı sıcak asfaltla kaplanırken, Çamlıbel ile Erenköy mahalleleri arasında sınır olan 4875 Sokak’ın, parke taşları kaldırılarak, yerine sıcak asfalt döküldü.
Erenköy Mahallesi’nin parke taşlı kaplı 4875,  4851, 4858, 4860, 4864, 4859 ve 4861 sokakları da geçtiğimiz yıl asfaltlandı.
Esentepe Mahallesi’nin, parke taşı serili 5422, 5419, 5418, 5413, 5435 ve 4875 sokaklarındaki sıcak asfalt çalışması da 2020’de tamamlandı.

Tütüncü’nün sözünü verdiği sokaklar asfaltlandı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü,  geçtiğimiz yıl ki asfalt çalışmalarını denetiminde, Esentepe Mahallesi’nin kilit taşlı on dokuz sokağının asfaltını da 2021’de yapacaklarını açıklamıştı.
Fen İşleri Müdürlüğü, Başkan Hakan Tütüncü’nün sözünü verdiği sokaklardaki asfalt çalışmasını da geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleştirdi. Kilit taşlarının kaldırıldığı üç kilometre uzunluğundaki yola dört bin ton sıcak asfalt serildi.

Yaya yolları da yapılıyor

Fen İşleri Müdürlüğü, asfaltı tamamlanan ve elektrik iletim hatlarının yer altına alındığı sokakların şimdi de yaya yollarının kaldırımını yapıyor.  Esentepe Mahallesi’nde, yaya yolu yapımı kapsamında 2 bin 500 metrekare parke taşı ile 2 bin metrekare bordür çalışması yapılacak. Erenköy Mahallesi’nde de sıcak asfaltla kaplanan sokaklarda kaldırım çalışması, elektrik iletim hatlarının yer altına alınmasından sonra başlanılacak.
Başkan Hakan Tütüncü, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu hafta sonunda, Esentepe Mahallesi’nde asfaltlanan sokakları inceledi. Kaldırım çalışmasını gerçekleştiren işçilere kolaylıklar dileyen Başkan Tütüncü, mahalle sakinlerinin hizmet taleplerini de dinledi.

“Kepez’de verilen sözler vadesinden önce yerine getiriliyor”

Esentepe Mahallesi’nin, 19 sokağının eskiyen asfalt ve kaldırımını 2021’de yenileme sözü verdiklerini belirten Başkan Tütüncü, “Çok şükür, 2021’in ilk aylarında bu sözümüzü tuttuk. Vaktinden önce sözleri yerine getirmek Kepez Belediyesi’nin önemli bir yönetim modelidir. Kepez'de artık verilen sözler vadesinden önce yerine getiriliyor. Bunu görmek için Esentepe Mahallesi'ne bakmak yeterli. 2021’in ilk ayları ve bütün sokakları kaymak gibi asfaltlandı.  Şimdi asfaltlanan sokakların kaldırımları yapıyoruz.” açıklamasını yaptı. 

“Esentepe, Antalya’nın en güzel mahallelerinden birisi oldu”

Tütüncü, Esentepe’nin, Antalya’nın en güzel mahallelerinden birisi haline geldiğinin altını çizerek, “Mahallemiz, kamu yatırımlarıyla, sosyal belediyecilik hizmetlerinin verildiği belediye hizmet binalarıyla muhteşem bir yerleşim yeri oldu. 2009'da göreve geldiğimizde buralar tamamı ile gecekondu stokunu barındıran mahallelerimizden birisiydi. Ama şimdi Antalya'nın en güzel mahallelerinden birisi haline geldi. Özellikle düzenli bir imar yapılaşmasıyla Esentepe Mahallemizi, çok güzel, güçlü ve aydınlık yarınlara taşıyoruz.” ifadesini kullandı.   Kepez Belediyesi, yollardan kaldırdığı kilit taşlarının, sağlam olanlarını üst yapı çalışmalarında yeniden değerlendirirken, kırık olanlarını ise konkasör taş kırım makinesinde öğütülerek, alt yapı için hafriyatı haline getirdi.
Kepez’de kilit taşlı yolların dönüşümü tamam
Kepez’de kilit taşlı yolların dönüşümü tamam
Kepez’de kilit taşlı yolların dönüşümü tamam
Kepez’de kilit taşlı yolların dönüşümü tamam

Benzer Haberler

Kepez’in gecekondu yolları modernleşiyor

Kepez’in gecekondu yolları modernleşiyor

Kepez ilçesinde gecekondu döneminde yapılan kilit taşlı yollar tarih oluyor. Mülkiyet ve imara ilişkin sorunların çözülerek, modern yapılaşmanın önünün açıldığı Erenköy, Esentepe, Çamlıbel ve Kanal mahallelerindeki kilit taşlı yollar, yerini

Erenköy’de asfalt tamam sırada doğal gaz var
Erenköy’de asfalt tamam sırada doğal gaz var

Kepez Belediyesi, mülkiyet ve imara ilişkin sorunlarını çözerek, modern yapılaşmanın önünü açtığı Erenköy Mahallesi’nin, gecekondu yıllarından kalan kilit taşlı yollarını


Kepez’i hizmette virüs de durduramadı
Kepez’i hizmette virüs de durduramadı

Kepez Belediyesi, fen işleri yatırımlarındaki başarısını, pandemi sürecindeki kısıtlamalara rağmen 2020’de de artırarak sürdürdü. Kepez Belediyesinin, Fen İşleri Müdürlüğü


Teomanpaşa'da konforlu yaşam başlıyor
Teomanpaşa'da konforlu yaşam başlıyor

Kepez Belediyesi, alt yapı çalışmaları biten Teomanpaşa Mahallesi’nde, yolların asfalt ve kaldırımını yeniliyor. Asfalt çalışmasını inceleyen Başkan Hakan Tütüncü, “Mahalle