Cemil Meriç Kitaplığı’na Malazgirt Zaferi’ne atfen 1071 kitap

14 Nisan 2021, Çarşamba - 13:24
Cemil Meriç Kitaplığı’na Malazgirt Zaferi’ne atfen 1071 kitap
Özel Envar Okulları, Türklere Anadolu’nun kapılarını açan ‘Malazgirt Zaferi’ne atfen müze konseptindeki Cemil Meriç Kitaplığı’na, 1071 adet kitap bağışında bulundu.

Kepez Belediyesi’nin eski Dokuma Fabrikası’na enerji sağlayan trafo binasını restore ederek kütüphaneye dönüştürdüğü Cemil Meriç Kitaplığı’na kitap bağışları tüm hızıyla devam ediyor. Şahıs, kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütlerinin binlerce kitapla destek verdiği kitap bağış kampanyası, özel bağışlarla daha da anlam kazanıyor. Özel Envar Okulları, Türklere Anadolu’nun kapılarını açan ‘Malazgirt Zaferi’ne atfen müze konseptindeki Cemil Meriç Kitaplığı’na, 1071 adet kitap bağışında bulundu. Envar Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Dr. Mehmet Karakayalı ve Liseler Müdürü Mehmet Ali Sarıca, kitapları Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye teslim etti.

Gençlere, geleceğe yatırım

Envar Koleji’nin bölgenin en önemli eğitim kurumlarından birisi olduğunu belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Bizim bölgemizde gençlerimize bilgiyi çok farklı bir ortamda yüklüyorlar. Gerçekten çok da güzel insanlar yetiştiriyorlar. Envar Koleji, bölgemize ışık saçıyor. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Envar Kolejinin en önemli özelliklerinden bir tanesi de, toplumumuzun hızla bir bilgi toplumu olduğu çağımızda, çok büyük bir hevesle gençlere, geleceğe yatırım yapması… Bende bölgenin bir belediye başkanı olarak bunu gördüm, hissettim, yaşadım. Onlarla birlikte beraber projeler yapmakta bizim için büyük bir mutluluk vesilesiydi. ” dedi.

Envar’dan 1071 kitap

Envar Koleji’nin tam 1071 kitap bağışladığını belirten Tütüncü, “Anadolu'nun kapılarının Türklere açıldığı bu özel tarihi 1071 adet kitapla Cemil Meriç kütüphanemizde yaşatmak istediler. 2000 yılından itibaren Dr. Mehmet Karakayalı ile birlikte Akdeniz Kültür ve İletişim Kulübü(AKİK) çatısı altında şehrin duvarlarını kültürle örmek, sanatla örmek, bilginin, ilmin, öğrenmenin merkeze alındığı bir toplum yapısına kavuşmak bizim en büyük hayalimizdi. Şehrin en zengin kütüphanesini kurmak bize nasip oldu, ancak bu kütüphaneyi kurma fikri AKİK çatısı altında birlikte beraberce çalışma yaptığımız yıllarda filizlenmişti.” diye konuştu.

Kitaplar kalpleri birleştiriyor

“İnşallah önümüzdeki süreçte kütüphanelerle ilgili özellikle 2023 yılına dair önemli müjdelerimiz olacak.” diye sözlerini sürdüren Tütüncü, “Kitaplar kalpleri birleştiriyor. Bugün bir kez daha kalpleri birleştirdi. Envar Koleji’ne, çok değerli müdürüne, öğretmenlerine ve öğrencilerine ben çok teşekkür ediyorum.  Özel teşekkürü de,  Dr. Mehmet Karakayalı’ya yapmak istiyorum. Birlikte kurduğumuz hayalleri gerçekleştirmek bize büyük bir mutluluk veriyor. Kitap bağış kampanyasına, kitap desteklerinin daha da geleceğini ifade ettiler. Bu beni daha da mutlu etti. İnşallah bu şehrin güzel insanlarına,  gelecek kuşaklarına, yarınlarına, birlikte beraberce gönül gönüle daha çok kitap vereceğiz. Daha çok kitap bağışlayacağız.  Daha çok kütüphane yapmaksa,  çok farklı bir mutluluk olacak. ”dedi.

Tütüncü’ye teşekkür

Envar Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Dr. Mehmet Karakayalı da, “Bu fırsatı bize sağladığı için başkanımıza gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Çok duygulandım. Çocuklarımızın kitapla buluşmasını, bir kütüphanenin temelinde harcının olmasına vesile olmasından dolayı da kendine çok teşekkür ediyorum. Şehrimize gerçekten çok güzel, kalıcı, yüzyılları devam ettirecek bu projeleri yaptığı içinde, Cenab-ı Allah'tan başkanıma daha nice ömürler ve nice hizmetler nasip etmesini temenni ediyorum.” diye konuştu. 
Cemil Meriç Kitaplığı’na Malazgirt Zaferi’ne atfen 1071 kitap

Benzer Haberler

Antalya’nın en zengin kütüphanesi kapılarını açtı

Antalya’nın en zengin kütüphanesi kapılarını açtı

Kepez Belediyesi’nin eski Dokuma Fabrikası’na enerji sağlayan trafo binasını kütüphaneye dönüştürdüğü Cemil Meriç Kütüphanesi kapılarını kitapseverlere açtı. Başkan Tütüncü, Antalya’nın en zengin kütüphanesini 19 Mayıs’ta gençlere

Cemil Meriç Kitaplığı’na kitap yağıyor
Cemil Meriç Kitaplığı’na kitap yağıyor

Kepez Belediyesi’nin eski Dokuma Fabrikasına enerji sağlayan köhne trafo binasını restore ederek kütüphaneye dönüştürdüğü Cemil Meriç Kitaplığı’na kitap yağıyor. Dokuma


Cemil Meriç Kitaplığı’na örnek kampanya
Cemil Meriç Kitaplığı’na örnek kampanya

Kepez Belediyesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Antalya Fotoğrafçılar ve Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Esnaf Odası, Hukuki Araştırmalar Derneği Antalya Şubesi arasında Cemil Meriç


Kepez’in Millet Kıraathanesi açıldı
Kepez’in Millet Kıraathanesi açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Millet Kıraathanesi’ projesi Kepez’de hayat buldu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün seçim vaadi olan Kepez Kent Meydanı