Tütüncü’den Kepez’e 4. kreş

26 Nisan 2021, Pazartesi - 16:06
Tütüncü’den Kepez’e 4. kreş
Kepez Belediyesi’nin çalışan annelere ve okul öncesi eğitime katkı sağlamaya yönelik bir hizmeti olan Nasreddin Hoca Kreş ve Gündüz Bakım Evleri’nin dördüncüsü Erenköy Mahallesi’nde törenle açıldı.

Kepez Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında çocuklara yeni bir eğitim yuvası armağan etti. Çalışan annelere ve okul öncesi eğitime katkı sağlamaya yönelik bir hizmet olan Nasreddin Hoca Kreşi’nin dördüncü şubesi Erenköy Mahallesi’ne kazandırıldı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kreşi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, çocukların hizmetine sunacaklarını açıklamıştı. Ancak, İçişleri Bakanlığının genelgesiyle, resmi tatil olan 23 Nisan’da sokağa çıkma kısıtlaması kararının alınmasından dolayı kreşin açılışı 26 Nisan 2021 (Pazartesi) gününe ertelendi. Ahmet Vefik Paşa Caddesi’ndeki kreşin açılışına Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, MHP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Seyyar, meclis üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı.  Sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralları dikkate alınarak düzenlenen açılış töreninde konuşan Erenköy Mahalle Muhtarı Ömer Akgün, bölgenin kreş eksiği olduğunu ve bunu da Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün mahalleye kazandırdığını söyledi.

Çocuklarımız eğitim kurumlarında eğitilmeli

Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural da, çocukların eğitimlerinin çok önemli olduğunu söyledi.  Çocuklar eğitim kurumlarında eğitilirse, yeteneklerini, becerilerini ve duygularını o kadar sağlıklı bir şekilde geliştirdiğine değinen Vural, “Güzel Türkçe’mizi arı duru konuşabilmesi, kendini ifade edebilmesi, zekasını ve aklını en verimli bir şekilde kullanabilmesi açısından çocuklarımız eğitim uzmanlarınca eğitilmesi gerekiyor. Bu yüzden açılan kreş sadece mahallemiz için değil, geleceğimiz için, Antalya’mız için, ülkemiz için, insanlık adına eğitim için yapılabilecek en güzel yatırımlardan birisidir.  Çok değerli Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü’ye ve emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi.

Çocuklarımıza 23 Nisan hediyemiz

Kepez Belediye Hakan Tütüncü de, “En büyük heyecanı eserler zincirimize yeni bir halka ilave ettiğimiz zaman yaşıyoruz.” diyerek sözlerine başladı. Nasreddin Hoca Kreşlerinin dördüncü şubesini, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda açmak için söz verdiklerini ancak, pandemi nedeniyle kısıtlamalar sebebiyle devam eden ilk mesai gününde bu açılışı gerçekleştirdikleri belirten Tütüncü, “Nasrettin hoca kreşlerimizin dördüncüsü başta çocuklarımız olmak üzere, Erenköy Mahallemize, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 2021 yılına dair hatırası olarak kabul edilmelidir. Bu hatıramız, bu armağanımız hem mahallemize, hem de çocuklarımıza hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

Kreşin ilk şubesi 2013’te açıldı

Nasreddin Hoca kreşinin ilk şubesini 2013 yılında açtığını hatırlatan Başkan Tütüncü, “Kreşlerimiz, belediye iştiraki işletmesi olmasından dolayı ekonomik bakımdan avantaj sağlıyor. Kreşlerimiz birçok yerde talep edilen kurumlarımız haline geldi. Nasreddin Hoca, hizmet  zincirinin Kepez’in daha çok mahallelerine hizmet vermesini sağlayacağız. Biz en çok çocuklarımız mutlu olsun istiyoruz, biz en çok çocukların belediyesiyiz. Devletin bir tane amacı vardır. O da insanı mutlu etmek. Hayatın her alanında bu mutluluk politikasını başarırsanız, o zaman musmutlu insanlardan örülü bir toplum meydana getirirsiniz. İşte! bizim amacımız o… Eğitime önem vermekle, eğitime destek vermekle, aslında çocuklarımızın kendilerini ne kadar önemsediğimizi, onlara hissettirmeye çalışıyoruz. Eğitime destek vererek çocuklarımızın mutlu olmasını, dolayısıyla ebeveynleri olarak ailelerin mutlu olmasını canı gönülden istiyoruz.” dedi.

Kepez’de altın yıllar

“İftiharla ifade etmemiz gereken, ifade etmemiz gereken en önemli husus da şudur; Kepez'de görev yıllarımız her açıdan altın yıllar olmuştur” diyerek sözlerine devam eden Tütüncü, “Kepez’in gelişiminin yanında en önemli olan şey, eğitime verilen desteğimizdir. Hizmet yıllarımızda 140’a yakın okulun yapımına ve bu okulların eğitim hayatına başlamasına doğrudan katkısı olmuş bir belediyeyiz. Bunların birçoğu hayırseverler tarafından, devlet tarafından yapıldı. Belediyemizin de yaptığı eğitim kurumları var. 140 okulun tamamının mülkiyet ve imar sorununun çözümü belediyemizden beklenen, belediyemizin yapması gereken bir çalışmaydı.”

Okul için Ankara’ya yol yaptık

“Şehit Taha Çalışkan kardeşimizin ismiyle isimlendirdiğimiz ilk yapıldığında Çamlıbel Anadolu Lisesi olarak, bilinen bir okulumuz var.” diyerek sözlerine devam eden Tütüncü, “Biz göreve geldiğimizde o Anadolu Lisesi’nin ve yanındaki güzel bir yeşil dokunun olduğu yer hayvan pazarıydı. Etraf kokudan rahatsız oluyordu. Buranın yüzde 50’lik kısmında mülkiyet problemi vardı. Çamlıbel Mahallesine Anadolu Lisesi kazandırmak için Ankara’ya yol yaptık. Bürokrasinin soğuk yüzüyle orada karşılaştık. Bir bürokrat haddini aşarak; Sen git mahallenin çöpünü topla, asfaltını yap, sözünü duyduk. Anadolu lisesi, yanına güzel bir yeşil alan ve gençlerimize yönelik spor kompleksi yapmak bize nasip oldu. Eğitime katkı sağlamak belki bizim sorumluluğumuz değil, ama vicdani sorumluluğumuz. Nasreddin Hoca Kreşlerinin doğması da eğitime verdiğimiz değerle ortaya çıktı. Biz gençlerimizi çok daha güzel günlere kanatlandırmak için çalışacağız. Biz istiyoruz ki gençlerimiz bilim konuşsun, tasarım konuşsun. ” ifadelerini kullandı.

2023’te 16 kütüphane

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Antalya’nın en zengin kütüphanesini açacaklarını da sözlerine ekledi. 2023 yılında Kepez’e 16 kütüphane kazandıracaklarını da müjdeleyen Tütüncü, “Kepez’in eserler zincirine yeni eserler katmak için adeta kendimizle yarışıyoruz. Biz gecemizi gündüzümüze katarak çalışırsak, kazanan ülkemiz olur, Türkiye’miz olur. “ dedi. Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle Kepez’in 4’ncü kreşi açıldı. Başkan Tütüncü ve beraberindeki heyetle kreşi gezdi. 

Erenköy kreşi 120 öğrenci kapasiteli

Kreş, Erenköy ile beraber Çamlıbel, Kanal, Esentepe, Göçerler ve Barış mahallelerine hizmet verecek. Tek katlı 420 m2 büyüklüğündeki kreş binasının yanına 60 m2 büyüklüğünde bir yemekhane de inşa edildi. Kreşin öğrenci kapasitesi 120, sınıf sayısı da 6 olacak. Kapalı ve açık oyun alanları ile çok amaçlı salonun yer aldığı kreşin, çınar ağaçlarının ve mini bir süs havuzundan oluşan bir bahçesi de bulunuyor.
Tütüncü’den Kepez’e 4. kreş
Tütüncü’den Kepez’e 4. kreş
Tütüncü’den Kepez’e 4. kreş
Tütüncü’den Kepez’e 4. kreş

Benzer Haberler

2018 Kepez’in altın yılı oldu

2018 Kepez’in altın yılı oldu

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2018 yılında ilçede gerçekleştirdikleri hizmetleri değerlendirdi.  2018’in Kepez’in altın yılı olduğunu belirten Tütüncü, “Örnek projelerle modern şehirciliğe koşan Kepez’in çalışanı da mutlu, bu

Kepez 5. kreşini yeni eğitim döneminde açtı
Kepez 5. kreşini yeni eğitim döneminde açtı

Kepez Belediyesi, yeni eğitim döneminin ilk haftasında çalışan annelere ve çocuklara yeni bir eğitim yuvası daha armağan etti. Nasreddin Hoca Kreş ve Gündüz Bakım Evleri’nin 5. Şubesi


Kepez’den çocuklara bayramlarında kreş hediyesi
Kepez’den çocuklara bayramlarında kreş hediyesi

Kepez Belediyesinin, çalışan anelelere yönelik bir yatırımı olan Nasreddin Hoca Kreşi’nin Erenköy Mahallesi şubesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında eğitime


“Kepez’de bir devre imza attık”
“Kepez’de bir devre imza attık”

Başkan Hakan Tütüncü, meclis ve belediye idaresi olarak çok güzel eserler yaparak, bir devre imza attıklarını söyledi. Kepez Belediye Meclisi’nin, Nisan ayı olağan toplantısında kabul