Tek Sarnıç güzelleşmeye başladı

16 Mayıs 2021, Pazar - 12:14
Tek Sarnıç güzelleşmeye başladı
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, Tek Sarnıç Kent Parkı’yla ilgili sözünü verdiği güzelleştirme çalışmalarının yapımına başlandı.

Avni Tolunay Mahallesi, Hürriyet Caddesi’nde 18 bin metrekarelik alana sahip olan Tek Sarnıç Kent Parkı, vatandaşların ve parktaki işletmelerin taleplerini karşılayacak şekilde güzelleştiriliyor.
Kepez Belediyesinin, Kadın Kooperatifleri Destek Paketi Projesi kapsamında kurulan 5 adet kooperatifin de bulunduğu park, yakın bir tarihte tadilat çalışmasıyla yenilenmişti.

Tütüncü yapılacak dedi, yapılıyor

Başkan Hakan Tütüncü, geçtiğimiz hafta Tek Sarnıç Kent Parkı’nı ziyaret ederek, kadın kooperatiflerinin parkla ilgili taleplerini dinlemişti. İstenilen çalışmaların yapılacağı alanları gezen Tütüncü, parkı, kedi, köpek ve kuş evleri, Yörük Çadırı, kadın üreticilere yönelik satış noktaları ve peyzaj çalışmalarıyla daha da güzelleştireceklerini açıklamıştı.

Tek Sarnıç çiçeklerle güzelleşiyor

Park ve Bahçeler Müdürlüğü de, Tütüncü’nün ziyaretinden bir hafta sonra açıklanan çalışmaları parka kazandırmaya başladı. Müdürlük işçileri, ilk olarak parkın peyzajına yönelik düzenlemeleri gerçekleştiriyor. Bu kapsamda kent parkının Hürriyet Caddesi girişinde, bodur begonvil ve top zeytin bitkisiyle peyzaj düzenlemesi yapıldı.  
Park meydanından bağımsızlaştırmak amacıyla masal ve çizgi film karakterlerinin heykellerinin bulunduğu alanın çevresine ise top ve piramit şimşir ağacı dikildi.

Yörük Çadırı da olacak

Demir borulara begonvil sardırılarak anı biriktirme tünelinin yapılacağı Tek Sarnıç Kent Parkı’nın yaya girişinin sağ tarafında zakkum, oturma ünitelerinin iç çiçekliklerine begonya bitkisi dikilerek görsel etki oluşturulacak.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, kedi, köpek ve kuş evleri, Yörük Çadırı ile kadın üreticilere yönelik satış noktalarının yapımına ise önümüzde başlanılacağını ifade ettiler.

İsmini içerisindeki su sarnıcından alıyor

Yakın bir tarihte yenilenen yüzüyle hizmete açılan Tek Sarnıç Kent Parkı, çam ağaçları, sosyal tesisleri, mesire ve spor alanlarıyla şehir sakinleri için önemli bir sosyal yaşam alanı haline geldi. Şehrin merkezi bir noktasında yer alan ve içerisinde su sarnıcı bulunan park, çam ağaçları ve yeşil dokusuyla da vatandaşları doğa ile buluşturuyor.

15 metrelik Gulliver heykeli

Kepez Belediyesi, Kadın Kooperatifleri Destek Paketi Projesi kapsamında kurulan 5 adet kooperatife de, parktaki ticari işletmelerin kullanımını tahsis etti.
Masal kahramanı Gulliver'in 15 metre uzunluğunda bir heykeliyle birlikte masal ve çizgi film karakterlerinden oluşan temalı alanların bulunduğu Tek Sarnıç Kent Parkı; meydan, dükkânlar, büfeler, yürüyüş yolları, restoran, fitness ve dinlenme alanları gibi bölümlerden oluşuyor.
Tek Sarnıç güzelleşmeye başladı
Tek Sarnıç güzelleşmeye başladı
Tek Sarnıç güzelleşmeye başladı
Tek Sarnıç güzelleşmeye başladı
Tek Sarnıç güzelleşmeye başladı
Tek Sarnıç güzelleşmeye başladı
Tek Sarnıç güzelleşmeye başladı

Benzer Haberler

Tek Sarnıç daha da güzelleşecek

Tek Sarnıç daha da güzelleşecek

Kepez Belediyesi, şehrin merkezinde yer alan ve yakın bir tarihte yenilediği Tek Sarnıç Kent Parkı’nı, kedi, köpek ve kuş evleri, Yörük Çadırı, kadın üreticilere yönelik satış noktaları ve peyzaj çalışmalarıyla daha da güzelleştirecek. Kepez

Tek Sarnıç’ta sona yaklaşılıyor
Tek Sarnıç’ta sona yaklaşılıyor

Avni Tolunay Mahallesi, Hürriyet Caddesi üzerinde 18 bin metrekare alanı kapsayacak olan Tek Sarnıç Kent Park’ı yenilenen imajı ile Antalya’nın en özel noktalarından biri olmaya


2018 Kepez’in altın yılı oldu
2018 Kepez’in altın yılı oldu

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2018 yılında ilçede gerçekleştirdikleri hizmetleri değerlendirdi.  2018’in Kepez’in altın yılı olduğunu belirten Tütüncü, “Örnek


Kepez’den 6. temalı park
Kepez’den 6. temalı park

Başkan Hakan Tütüncü, ilçeye 6. temalı parkı da armağan ediyor. İçerisinde Kepez’in 2. masal parkının da olacağı 64 dönümden oluşan Tek Sarnıç Kent Parkı’nın temeli