Tütüncü; “Kadın girişimcilere belediyelerden tam destek”

24 Haziran 2021, Perşembe - 12:55
Tütüncü; “Kadın girişimcilere belediyelerden tam destek”
AGİDER’in 2021 yılı olağan açılış toplantısında konuşan Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, son dönemde bütün belediyelerin kadın girişimiyle ilgili, kadının ekonomik yaşamın içinde daha güçlü bir biçimde yer almasıyla ilgili önemli çalışmalara imza attığını söyledi.  

Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Akdeniz Girişimci İş Kadınları Derneği’nin(AGİDER) 2021 yılı olağan açılış toplantısına katıldı. Toplantının açılışında bir konuşma yapan Başkan Tütüncü, AGİDER’in 2011 yılından bu yana gerçekleştirdiği üstün çalışmalara, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecine, belediyelerin kadın girişimciler için ortaya koyduğu çalışmalara değindi. AGİDER ailesinin içerisinde bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Tütüncü, “2011 yılında AGİDER’in kuruluşu ile birlikte çalışmaya başladık. Şehirle ilgili düşünmeye başladık, sosyal projelerle ilgili çeşitli fikir alışverişlerinde bulunmaya başladık. 2011 yılından bu yana da AGİDER’in ortaya koyduğu performansı kadın zarafetini şehre yansıtmasını büyük bir hayranlıkla izledik.” diye konuştu.

Çalışmalarıyla bu şehre değer katıyorlar

Akdeniz Girişimci İş Kadınları Derneği (AGİDER) Başkanı Figen Sayın Yıldıran ve derneğin üyelerine şehre kattıkları değerlerden dolayı teşekkür eden Tütüncü, her çalışmada yanlarında olacaklarını vurguladı.
“Onlar hem kadın girişimlerinin sayısının artması, kadınların ekonomik yaşamın içerisinde daha güçlü bir pozisyon almaları konusunda çok örnek bir çalışmayı ortaya koyuyorlar.” diyerek sözlerine devam eden Tütüncü,  “Bu çalışmalar toplumumuz açısından çok büyük bir takdir vesilesi. Bunların yanında aynı zamanda da sosyal projelerinde önemli yürütücülerinden birileri şehrimizde… Çok önemli sosyal farkındalıklara işaret ettiklerini 2011 yılından beri gördük.” dedi.

Pandeminin yıpranmışlığını birlikte telafi edeceğiz 

Pandemi sürecine de değinen Başkan Tütüncü, “Bütün dünyayı durduran 15-16 aydır hepimizi belli bir alana hapseden, öngörülemeyen bir sürecin içerisinden geçtik, geçiyoruz. İçinde bulunduğumuz günler umut dolu günler. Pandeminin yavaş yavaş sona erdiği günler. Elde ettiğimiz birçok veri bunu gösteriyor. Bu 15-16 ayın ortaya koyduğu yıpranmışlığı da telafi etmek bütün dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de bir ulusal seferberlik gerektirmektedir. Bir yandan devlet kurumlarının ortaya koyacağı performans, bunlar çok önemli… Diğer taraftan da sivil toplumun, bizlerin, hepimizin önemli sorumlulukları olduğunu düşünüyorum. “diye konuştu.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AGİDER’in her konuda olduğu gibi bu konuda da önemli bir farkındalığa imza attığını ve atacağını da sözlerine ekledi.

Belediyelerin her çalışmasını önemsiyoruz

Belediyelerin ortaya koyduğu her çalışmayı çok önemsediğine de değinen Başkan Tütüncü, “Çok şükür ki; son dönemde bütün belediyelerimizin kadın girişimiyle ilgili, kadının ekonomik yaşamın içinde daha güçlü bir biçimde yer almasıyla ilgili ortaya koyduğu önemli çalışmalar var. Önemli farkındalıklara kendi imkanları nispetinde imza atıyorlar. İnanıyorum ki;  belediyelerimizde bu son dönemde pandeminin yaralarını hep birlikte sarma mücadelesini ortaya koyduğumuz günlerde de, daha farklı bir heyecanla bu çalışmalarını daha da yükseltecekler. Ve o noktadaki hedef çıtalarını da bambaşka bir yere taşıyacaklar. “dedi.

Tütüncü, söz verdi

Akdeniz Girişimci İş Kadınları Derneği (AGİDER) Başkanı Figen Sayın Yıldıran’ın merkezi hükümet tarafından dikkate alınması gereken önerilerine değinen Başkan Tütüncü, “Bende iktidar partisine mensup bir belediye başkanı olarak, onların önerilerinin kamusal alana çıkması, siyasallaşması, taleplerin ilgili yerlere iletilmesi konusunda bir AGİDER üyesi gibi çalışacağıma burada bir kez daha söz veriyorum. “ diye konuştu.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Sizin zarafetiniz, letafetiniz, asaletiniz her şeyi kuşatacak kadar güçlü ve bu şehre gerçekten umut oluyorsunuz. “ diyerek sözlerini tamamladı. Konuşmasının ardından Başkan Tütüncü’ye teşekkür plaketi takdim edildi.

 
Tütüncü; “Kadın girişimcilere belediyelerden tam destek”
Tütüncü; “Kadın girişimcilere belediyelerden tam destek”
Tütüncü; “Kadın girişimcilere belediyelerden tam destek”

Benzer Haberler