Kepez’den Söbüce’ye 1299 fidan

5 Temmuz 2021, Pazartesi - 12:12
Kepez’den Söbüce’ye 1299 fidan
Kepez Belediyesi, nüfusunun çoğunluğunu ilçenin Başköy Mahallesi’nde oturan Yeni Osmanlı Yörükleri’nin oluşturduğu Söbüce Yaylası’na, Osmanlı Devleti’nin kuruluş yılının hatırasına 1299 adet karaçam ve sedir ağacı fidanı dikti.

Kepez Belediyesi, ilçedeki Yörüklerin yaz aylarında göç ettiği yaylaları hizmetsiz bırakmıyor. Korkuteli ilçesinde, Boz Musa Dağı’nın eteklerinde 2 bin 100 metre yükseklikte bulunan Söbüce Yaylası’nın hizmet talepleri karşılandı. Kepez ilçesinin Başköy Mahallesi’nde oturan Yeni Osmanlı Yörükleri’nin yoğun olarak bulunduğu yaylanın mesire ve etkinlik alanına 4 adet piknik masası ve 2 tane de kamelya yerleştirildi.

Tütüncü, Söbüce’ye fidan dikti

‘Elimizin değdiği her yeri yeşillendireceğiz’ sloganıyla ilçede ağaç dikme seferberliği başlatan Kepez Belediyesi, Söbüce Yaylası’nı da ağaçlandırdı. Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yaylanın yoluna, Osmanlı Devleti’nin kuruluş yılının hatırasına 1299 adet karaçam ve sedir ağacı fidanı dikildi. Fidan dikimi, yaylanın girişindeki yolun 4,5 kilometrelik bölümünün kenarlarına ve Muar adıyla bilinen pınar alanında gerçekleştirildi.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, Söbüce Yaylası’nı ziyaret ederek, yapılan hizmetleri inceledi. Yaylada bulunan Yörükler tarafından ilgiyle karşılanan Tütüncü, ellerini öptüğü yaşlıların hal ve hatırlarını sorarken, çocukları da çeşitli hediyelerle sevindirdi. Hakan Tütüncü,  yaylanın üstü açık, mihrap, minber ile dört duvardan oluşan ve çimlerin üzerinde namazın kılındığı camiyi de gezdi.  Yaylada bulunan yörüklerle sohbet eden ve onların isteklerini dinleyen Başkan Hakan Tütüncü, hizmet götürülen alanları gezdikten sonra hemşehrileriyle yaylaya, fidan dikti.   

Kepez’den yaylalara en güzel hizmet

İlçenin yaylalarına her yıl hizmet götürdüklerinin altını çizen Başkan Tütüncü, “Söbüce, ilçemizin yaylarından bir tanesi. Yörük hemşehrilerimiz, yaz aylarında Söbüce’ye çıkarlar. Kepez'in hayli geniş bir nüfusu, yaz aylarında Toroslar'daki yaylalarda olurlar. Söbüce Yaylası’na önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da hizmetlerimizi getirdik. Zaten yaylalara her yıl yaptığımız hizmetler var. Bu hizmetlerin en iyilerini, en güzellerini hemşehrilerimize sunmaktan mutluluk duyuyoruz.” açıklamasını yaptı.

Söbüce’ye Osmanlı fidanı

Tütüncü, Söbüce Yaylası’na, 1299 tane karaçam ve sedir ağacı fidanı diktiklerini anımsatarak, şunları kaydetti: “Yaylanın hemen girişindeki 4,5 kilometre uzunluğundaki yolun kenarlarına ve Muar adıyla anılan pınar alanına diktiğimiz ağaçlarla özel bir mesaj veriyoruz. Çevreciliğe ve yaylaya verdiğimiz önemi ifade ediyoruz. Ama bütün bunlarla birlikte aslında yaptığımız en önemli şey şu; Söbüce, Yeni Osmanlı Yörükleri’nin yaylasıdır. 1299, Osmanlı Devleti’nin kuruluş yılı. Kuruluş yılını hatırlatsın diye yaylanın girişine 1299 adet fidan diktik. Bu fidanlar büyüğünde Yörük hemşehrilerimiz yemyeşil bir koridordan yaylaya girecekler. Atalarımızın yolundan giderek elimizin değdiği her yere ağaç dikiyoruz. Bu fidanlar yıllar içinde Söbüce'ye yemyeşil bir koridor olacak.”

Yayla sakinleri de, ziyaretinden ve hizmetlerinden dolayı Başkan Hakan Tütüncü’ye teşekkür etti.
Söbüce Yaylası ziyaretine, AK Parti Kepez İlçe Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Çivik ile belediye bürokratları da eşlik etti.  
Kepez’den Söbüce’ye 1299 fidan
Kepez’den Söbüce’ye 1299 fidan
Kepez’den Söbüce’ye 1299 fidan
Kepez’den Söbüce’ye 1299 fidan
Kepez’den Söbüce’ye 1299 fidan
Kepez’den Söbüce’ye 1299 fidan
Kepez’den Söbüce’ye 1299 fidan

Benzer Haberler

Kepez’den Antalya’ya botanik bahçe

Kepez’den Antalya’ya botanik bahçe

Binlerce bitki ve ağacının sergilendiği, şehrin florası ile endemik bitkilerinin bulunduğu Dokuma Botanik Bahçe, törenle ziyarete açıldı. 23 bin 500 metrekarelik alana kurulan bahçe, Antalya’nın adeta canlı ağaç ve bitki müzesi olacak. Kepez

“Kepez’de bir devre imza attık”
“Kepez’de bir devre imza attık”

Başkan Hakan Tütüncü, meclis ve belediye idaresi olarak çok güzel eserler yaparak, bir devre imza attıklarını söyledi. Kepez Belediye Meclisi’nin, Nisan ayı olağan toplantısında kabul


Dokuma’da bayram var
Dokuma’da bayram var

Başkan Hakan Tütüncü sözünü tuttu ve Dokuma Fabrikası’nı, gerçek sahipleri olan Antalyalılarla buluşturdu.  Dokuma’nın halka açılması çalışmasının ilk etabı olan Kent


Antalya ve Kepez’e vizyon kazandıran eserler ürettik
Antalya ve Kepez’e vizyon kazandıran eserler ürettik

Toplumun her kesimiyle birlikte Antalya markasına katkı sağlayacak, Kepez’in imkânlarıyla dev projeler ürettiklerini söyleyen Başkan Tütüncü,” derdimiz Ahmet Hamdi Tanpınar’ın