Tütüncü; Kepez Antalya’nın parlayan yıldızı

27 Kasım 2021, Cumartesi - 19:59
Tütüncü; Kepez Antalya’nın parlayan yıldızı
AK Parti’nin Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı’nda konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bir zamanlar Antalya’nın arka bahçesi görülen Kepez’in, 13 yılda sınırsız hizmetlerle nasıl kentin parlayan yıldızı olduğunu anlattı. 

AK Parti’nin 18 ili kapsayan Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı, Antalya’nın Aksu ilçesine bağlı Kemerağzı turizm bölgesinde bir otelde gerçekleştirildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Antalya Milletvekilleri, 18 ilin partili belediye, il ve ilçe başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez’in 13 yılda geldiği noktayı anlattı. AK Parti Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı’nın gözbebeği, Akdeniz’in incisi, Selçukluların kadim şehri Antalya’da yapılmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Yaşanılarak öğrenilen bir tecrübe

Belediyeciliğin yaşanılarak öğrenilen, zaman içerisinde elde edilen tecrübelerle manası derinleşen bir iş olduğunu belirten Başkan Tütüncü, “Bu istişareler tecrübe paylaşımı açısından, farklı şehircilik çalışmalarını tetkik açısından, ne büyük faydalar sağladığı izahı gerektirmeyecek kadar açıktır. Yerel yönetimler istişare toplantımızın partimiz, teşkilatımız belediyelerimiz için ufuk açıcı olmasını, neticeleri itibariyle gelecek hedefleri açısından hayırlara vesile olmasını diliyorum. “ dedi.

Ülkenin her karış toprağına hizmet

Başkan Tütüncü, AK Parti’nin 19 yıllık iktidarlık sürecinde,  ülkenin her karış toprağına eserler bıraktığını, yerel yönetimlerin en parlak yıllarının AK Partili yıllar olduğunu söyledi. “Biz belediye başkanlarının partimize en büyük katkısı kaderin bize bahşettiği bu imkanları sınırsız bir sorumluluk anlayışıyla şehrimizin ufkunu aydınlatacak icraatlara dönüştürmek olacaktır.” diyerek sözlerine devam eden Başkan Tütüncü, “Şimdi üzerimize düşen 1994 yılından aldığımız ilhamla zamanın dinamiklerine uygun olarak, ülkemiz belediyeciliğine daha çok değer kazandırmaktır. Bu yaklaşımlar bir yandan şehirlerimiz ve insanlarımızı ihya ederken, bir yandan da AK Parti’nin siyasetine katkılar sunacak ve dolayısıyla partimizin 2023 hedeflerine giden yolda en büyük gücümüz olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Konforlu yaşamın kapılarını araladık

2009 yılından bu yana dur durak bilmeden çalıştıklarını vurgulayan Başkan Tütüncü, “Antalya’nın nüfus bakamından en büyük ilçesi olan Kepez, 1980 sonrası köyden kente göç olgusu etkisiyle Antalya’nın gecekondu muhiti olarak temayül edilmişti.  Bu bakımdan 3 dönemdir öncelikli çalışma alanımız mülkiyet, imar ve şehircilik konularıydı. Geldiğimiz noktada iftiharla ifade ediyorum ki; 50 binden fazla tapu verdik. En ufak bir haksızlık olmadan tamamen, karşılıklı rıza ile 90 binden fazla gecekondu kaldırdık. Gönül rızası ile hemşehrilerimizle nice kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirdik. Ve şimdi hemşehrilerimize konfurlu bir yaşamın kapılarını araladık. Yol medeniyettir dedik. 13 yılda 1000 kilometreden fazla yeni imar yolu açtık. Yemyeşil bir şehir hayal ettik, 3 milyon 300 bin metre kare yeni yeşil alan ürettik. 2009 yılında 225 olan mahalle parkımız şimdi 680 ulaştı.  Toplamda 800 bin metre kare alana sahip 6 temalı park yaptık. “ dedi.

DokumaPark çekim merkezi

Cumhuriyet Dönemi Antalya’sının ilk sanayi tesisi olan eski Dokuma Fabrikasını endüstriyel bir miras olarak ele alarak, ruhsuz bir AVM projesiyle yıkılıp, yok olmaktan kurtardıklarını hatırlatan Tütüncü,  “Bütün binalarını restore edip, her bir binasını yepyeni bir fonksiyonla halka kazandırdık. DokumaPark şimdi 13 müzesi, 2 kütüphanesi, 3 anı evi, sanat galerileri, bilim merkezi, botanik bahçesi ve çeşit çeşit yaşam alanlarıyla 500 bin metre kare alana sahip Antalya’nın tamda merkezinde muhteşem bir çekim merkezi oldu. “diye konuştu.

Gençler bilimin ışığında aydınlanıyor

DokumaPark’ta bulunan Antalya Bilim Merkezi’nin de  gençleri bilimin ışığında aydınlatan harika bir merkez olduğunu belirten Tütüncü, “12 bin 500 metre kare kapalı alana sahip ve 16 üniteden oluşan Türkiye’nin en kapsamlı ve en büyük bilim merkezini yapmakta bize nasip oldu.  Şimdide gençler için ‘Mucit Platformu’ kurduk. Burada buluşlarıyla insanlığa katkı vermeyi hedefleyen gençlere imkanlar, fırsatlar sunacağız ve onları destekleyeceğiz. Gençler için tesisleşmeye dayalı modern bir spor alt yapısı kurduk. Olimpik yüzme havuzuna varana kadar, 47 spor tesisi inşa ettik.  Okullarımızda her yıl 10 binden fazla öğrencimize spor eğitimi veriyoruz. Göreve geldiğimizde kültür ve sanat tesisi olmayan Kepez’e 3 kültür merkezi, 5 semt konağı, 50’den fazla etkinlik salonu armağan ettik. 29 bin 500 metre  kapalı alanı ve 11 salonuyla Mimar Sinan Kongre Merkezi’miz bu tesislerimizin lideri oldu. “ dedi. 

Akdeniz’in en büyük kütüphanesi Kepez’de

Okumaya öğrenmeye çok kıymet verdiklerine de değinen Tütüncü, “Kepez’e 9 kütüphane açtık. Akdeniz’in en büyük kütüphanesini kurmak bize nasip oldu. Göreve geldiğimizde hiç kütüphanesi olmayan Kepez’e 2023 yılına kadar 16 kütüphane yapacağız. Hepsinin açılış tarihini verdik, o hedefe doğru programımız saat gibi işliyor. Gençlerimizi eğitim, kültür, iş ve sanat alanında destekleyen pek çok projeleri de destekliyoruz. Sosyal belediyecilikte de önemli başarılara imza attık. “ diye konuştu.

Sağlıkta ışık hızıyla yol alıyoruz

“100’den fazla sağlık çalışanıyla, adeta bir özel hastaneyi andıran 23 branşta hizmet veren Belediye Sağlık Merkezi’miz yıllardır hemşehrilerimizin hayır dualarına mazhar olduğumuz bir şifa kapısı oldu.” Diyerek sözlerine devam eden Tütüncü, “ Halk eczanemiz, mobil sağlık merkezimiz, kadın sağlığı merkezimiz mahalle mahalle, ilçe ilçe Antalyalılara şifa götürüyor. 2009’da Kepez’e Antalya’nın sağlık merkezi olma hedefini göstermiştik. Kepez’in 2 devlet hastanesi oldu. Şimdi Şehir Hastanesi de Kepez’e yapılıyor. 2009’da özel yada kamu hiçbir hastanenin olmadığı Kepez’de son 13 yılda sağlık alanında ışık hızıyla yol almıştır.

Ekonomik kalkınmaya katkı sunuyoruz

İş garantili meslek ve sanat kurslarıyla, iş ve istihdama destek projeleriyle, kadın kooperatiflerine destek paketleriyle, tarıma destek ve farkındalık kampanyalarıyla, alternatif turizm destinasyonları ve yeni sanayi siteleri projeleriyle, esnafa yaptığımız mali desteklerle, bölgesel ekonomik kalkınmaya katkımızı toplumun bütün kesimlerine ulaştırıyoruz. Bütün bu çalışmalarla birlikte bir zamanlar arka mahalle olarak tabir edilen Kepez şimdi Antalya’nın parlayan yıldız oldu.

İnsan odaklı uygulamalar

Kepezlilere kendini iyi hissettiren bu insan odaklı uygulamalarımız, özellikle son dönemde Antalya’nın bütün ilçelerinden talepler almaktadır. Antalya’nın diğer ilçeleri de AK Parti’nin hizmet anlayışına ihtiyaç duymaktadır. Bizde hepsine yetişmeye çalışmaktayız. Bizde AK Parti’nin hizmet kervanını bütün gönüllere ulaştırmak için var gücümüzle yola devam ediyoruz. “ ifadelerini kullandı.
 
Tütüncü; Kepez Antalya’nın parlayan yıldızı
Tütüncü; Kepez Antalya’nın parlayan yıldızı
Tütüncü; Kepez Antalya’nın parlayan yıldızı
Tütüncü; Kepez Antalya’nın parlayan yıldızı
Tütüncü; Kepez Antalya’nın parlayan yıldızı

Benzer Haberler

2018 Kepez’in altın yılı oldu

2018 Kepez’in altın yılı oldu

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2018 yılında ilçede gerçekleştirdikleri hizmetleri değerlendirdi.  2018’in Kepez’in altın yılı olduğunu belirten Tütüncü, “Örnek projelerle modern şehirciliğe koşan Kepez’in çalışanı da mutlu, bu

Antalya’nın 25 yıllık hayali kent müzesi açıldı
Antalya’nın 25 yıllık hayali kent müzesi açıldı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün 29 Ekim Cumhuriyet  Bayramı’nda ziyaretçilere kapılarını araladığı, ‘Bir Zamanlar Antalya Müzesi’nin resmi açılışı  AK Parti


Kepez’in mimarı 123 projesini açıkladı
Kepez’in mimarı 123 projesini açıkladı

Kepez’in yönetimine 3. kez talip olan Cumhur İttifakının AK Partili Kepez Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, ‘123 proje ile hedef 2023’ projelerini açıkladı. Kepez’e 10 yılda


Türkiye’nin en büyük bilim merkezi ‘BilimFest’ ile kapılarını açtı
Türkiye’nin en büyük bilim merkezi ‘BilimFest’ ile kapılarını açtı

Kepez Belediyesinin, TÜBİTAK işbirliğiyle kurduğu Türkiye’nin en büyük bilim merkezi Antalya Bilim Merkezi ve 3 gün sürecek BilimFest ile kapılarını açtı. Açılış törenine