Kepez’den 19 kilometre kesintisiz bisiklet yolu ağı

30 Mayıs 2022, Pazartesi - 12:08
Kepez’den 19 kilometre kesintisiz bisiklet yolu ağı
Kepez Belediyesi’nin hareketli ve sağlıklı bir yaşam için ilçeye kazandırdığı 19 kilometre kesintisiz bisiklet parkuru “Ödüllü Yavaş Bisiklet Sürme Yarışı” ile bisiklet severlerin hizmetine açıldı. Yarışın startını Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü verdi. 

Kepez Belediyesi, “Sağlık İçin Bisikleti Seçin” sloganıyla çıktığı yolda ilçeye 19 kilometre kesintisiz bisiklet yolu kazandırdı. Kesintisiz bisiklet yolunun açılışı “Ödüllü Yavaş Bisiklet Sürme Yarışı” ile gerçekleştirildi. Yarışın startını Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü verdi.  19 kilometrelik kesintisiz bisiklet yolunun açılışına AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, İbrahim Aydın, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ve bisiklet severler katıldı. Antalya’ya 19 kilometre kesintisiz bisiklet yolu kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Bugün Antalya için önemli bir gün… Antalya’da il defa kesintisiz bisiklet yolu çalışmasını başlatıyoruz. 19 kilometre kesintisiz bisiklet yolu bize hareketli bir yaşamı sağlamanın yanında Antalya’nın güzellikleri içinde bize hoşça vakit geçirmeyi sağlayacak. Son zamanlarda özellikle hareketli yaşamı teşvik eden programlar uyguluyoruz. Bisikletli yaşamda bunlardan birisi… “ dedi.

KEPEZ HAREKETLİ YAŞAMA KAPI ARALADI

Son zamanlarda bisiklet kullanımının yaygın bir alışanlık haline geldiğini bildiren Başkan Tütüncü,  “Bizlerde yeni açtığımız yollar başta olmak üzere geçtiğimiz yıllardan itibaren kesintisiz bisiklet yollarını düzenleyerek güzel bir çalışmayı hizmete sunmak istedik. Şimdi 19 kilometrelik kesintisiz bisiklet yolu ağını Kepez’de oluşturarak, bugün açılışını gerçekleştiriyoruz. Kepez Belediyesi’nden çıktıktan sonra Masa Dağı’nın zirvesine kadar geniş geniş, standartlara uygun yolarda bisikletle seyir edebilme imkanınız olacak. Bisikletle ulaşımı bisiklet cazibesini Kepez’e farklı bir yenilik olarak kazandırmaya kararlıyız. Atılan bu ilk adım önemli bir adım. 3 ya da 5 kilometrelik bir yol değil, 19 kilometrelik kesintisiz bisiklet yolu… Bu, ilçeyi neredeyse bir ucundan diğer ucuna getiren bir bisiklet yolu… Dilerim ki; önümüzdeki yıllarda bu bisiklet ağını daha da geliştirerek, hem hareketli bir yaşama kapı aralamak, hem de ulaşama farklı bir başlık açmak bize nasip olur.” diye konuştu. Başkan Tütüncü, konuşmasının ardından Antalya Bisiklet Severlere de katılımlarından dolayı teşekkür etti.

PEDALLAR İLÇENİN BİR UCUNDAN DİĞER UCUNA ÇEVRİLDİ

AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse’de, “Hakan Başkan eylemlerine devam ediyor. Böyle sağlıklı işlere ön ayak olduğu için çok teşekkür ederiz. Bisiklete binmeyi her zaman teşvik etmek lazım. Her anlamda faydaları var. Hem ekonomik anlamda, hem de sağlık alanında… Dolayısıyla bisiklete binmeye uygun yollar olduğu sürece bisiklet sürmenin talipleri de artacaktır. Bu manada Hakan Başkana çok teşekkür ederiz. Bisiklet sever ekibe de çok teşekkür ederiz. Burada enerjisi çok yüksek bir ekip var. “ dedi. Kepez’in 19 kilometrelik kesintisiz bisiklet yolunun  “Ödüllü Yavaş Bisiklet Sürme Yarışı” ile açılışının ardından,  bisiklet severler ilçenin bir ucundan diğer ucuna bisiklet sürüşü gerçekleştirdi. AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, İbrahim Aydın, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ta kasklarını takarak, Kepez’in 19 kilometrelik kesintisiz bisiklet yolunda pedal çevirdi.  Katılımcılara ışıklı güvenlik bileği, ‘Ödüllü Yavaş Bisiklet Sürme Yarışı’nda dereceye giren birinci Ercan Maden bisiklet, ikinci Burak Çoban bisiklet kaskı ve üçüncü Ahmet Atabey’de eldivenle ödüllendirildi.
 
Kepez’den 19 kilometre kesintisiz bisiklet yolu ağı
Kepez’den 19 kilometre kesintisiz bisiklet yolu ağı
Kepez’den 19 kilometre kesintisiz bisiklet yolu ağı
Kepez’den 19 kilometre kesintisiz bisiklet yolu ağı
Kepez’den 19 kilometre kesintisiz bisiklet yolu ağı
Kepez’den 19 kilometre kesintisiz bisiklet yolu ağı

Benzer Haberler