Çiftçiye ve üreticiye destek 6 köy pazarı açıldı

17 Haziran 2022, Cuma - 14:17
Çiftçiye ve üreticiye destek 6 köy pazarı açıldı
Kepez Belediyesi’nin Başköy, Odabaşı, Kirişçiler, Çamlıca, Kızıllı ve Gaziler Mahallelerine kazandırdığı 6 kapalı köy pazarı Odabaşı Mahallesi’nde düzenlenen toplu açılış töreni ile hizmete girdi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, 3. dönemi için vaat ettiği 123 proje arasında yer alan 6 kapalı semt pazarı törenle açıldı. Odabaşı Mahallesi’nde düzenlenen toplu açılış törenine Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Kepez Muhtarlar Dernek Başkanı Feyzullah Büyükkeleş, Antalya Pazarcılar Odası Başkanı Metin Bucak, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı.   Açılışın ilk konuşmasını gerçekleştiren Kepez Muhtarlar Dernek Başkanı Feyzullah Büyükkeleş, “Kepez’den hizmetin en güzeli köyden dönüşen mahallelere oldu. Hayırlı uğurlu olsun. Kepez Belediye Başkanımıza ve ekibine hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Hedef Akdeniz ileri…” dedi. Antalya Pazarcılar Odası Başkanı Metin Bucak’ta, en fazla kapalı pazarın Kepez bölgesinde olduğunu ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün de her zaman esnafın yanı başında durduğunu söyledi. Başkan Bucak, “Pazarcı esnafına abisi kardeşi olarak hizmet veren Başkan Tütüncüye teşekkür ederim. “ diyerek sözlerini tamamladı.

TÜTÜNCÜ’YE MİNİK ÖYKÜ’DEN KIRMIZI GÜL

Toplu açılış töreninde konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, her açılışın ayrı bir heyecan verdiğini dile getirdi. Başkan Tütüncü, kürsüye çıkarak kendisine kırmızı gül getiren küçük kızı görünce konuşmasına ara vererek, “Gel bakalım, hoş geldin. Senin adın ne?” diyerek yanağından öptü. Tütüncü,  Öykü adındaki küçük kızın verdiği kırmızı gülü ceketinin sol cebine koyarak konuşmasına devam etti.

6 MAHALLEYE 6 PAZAR

 Köy pazarlarını neden amaçladıklarını anlatan Başkan Tütüncü, “Köylerimizin pazar yeri ihtiyaçları vardı. Burada yerleşik olan hemşehrilerimiz çok uzaklara gitmeden haftanın bir günü ihtiyaçlarını karşılamak istiyorlardı. Artık insanlar hafta sonları doğayla buluşmak istiyorlar. Bizim köylerimizde Antalya’nın güzel sayfiye yerleri haline geldi. Artık pandemi döneminde insanlar Akdeniz’in dingin ve sakin köylerini talep ediyorlar. Bu bölgede zeytin yetişiyor, zeytin yağı ve hanım efendilerin yaptığı ürünler, organik sebze ve meyveler oluyor. Bunu pazarlara çıkarsak, bundan hem köylü kazansa, hem şehirli faydalansa fenamı olur? İşte bu düşüncelerle yola çıkarak, 6 köyümüze 6 köy pazarı kazandırdık. Bu pazarlar haftanın 2 günü hemşehrilerimize fayda sağlayacak. Düğünler, mevlitler, taziyelerin yanı sıra burası köyün bir buluşma mekanı haline de gelecek. Bu yanıyla da son derece önemli eserler oldu.” dedi.

KÖYLERİMİZE ULAŞIM KOLAYLAŞTI

“El ele vereceğiz, gönül gönüle vereceğiz ve bölgelerimizi zenginleştireceğiz” diyerek sözlerine devam eden Başkan Tütüncü, “2014 seçimlerinde bu köylerimizin ne kadar kıymetli olduğunu ve bu köylere ulaşımın kolaylaştırılması gerektiğini söylemiştik.  O zaman incecik bir yol ve iki araba karşılaştığında zorla geçişin sağlandığı bir yol vardı. Belediyenin kendi imkanlarıyla şimdi karayolları standardında 3 gidiş, 3 gelişi olan konforlu bir yol yaptık. Köylerimize ulaşımı kolaylaştırdık. “ diye konuştu.

İLÇEYE 13 YENİ PAZAR GELİYOR

Birçok mahallenin kapalı pazar ihtiyacının bulunduğunu belirterek sözlerini sürdüren Başkan Tütüncü, yeni pazar kararlarının önümüzdeki günlerde Kepez Belediye meclisince alınacağını söyledi.  Yeni pazarların hem sosyalleşme hem de mahallelere değer katması anlamında çok önemli olduğunu da belirten Tütüncü, bu çalışmaların Kepez Belediyesi, Antalya Pazarcılar Odası ve Antalya Seyyar Sabit Sebze ve Meyveciler Odası ile en güzel şekilde gerçekleştirileceğini ve 13 yeni pazar alanının ilçeye kazandırılacağını sözlerine ekledi.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün konuşmasının ardından dualarla Başköy, Odabaşı, Kirişçiler, Çamlıca, Kızıllı ve Gaziler Mahallelerindeki 6 köy pazarı hizmete girdi.
Çiftçiye ve üreticiye destek 6 köy pazarı açıldı
Çiftçiye ve üreticiye destek 6 köy pazarı açıldı
Çiftçiye ve üreticiye destek 6 köy pazarı açıldı
Çiftçiye ve üreticiye destek 6 köy pazarı açıldı
Çiftçiye ve üreticiye destek 6 köy pazarı açıldı
Çiftçiye ve üreticiye destek 6 köy pazarı açıldı
Çiftçiye ve üreticiye destek 6 köy pazarı açıldı
Çiftçiye ve üreticiye destek 6 köy pazarı açıldı

Benzer Haberler