Kepez Belediyesi’nin foto kapanına saldırı

20 Eylül 2026, Pazar - 11:11
Kepez Belediyesi’nin foto kapanına saldırı
Kepez Belediyesi’nin çevre kirliliğinin önlenmesi, yangınlara karşı mücadele ve ilçe güvenliğinin sağlanmasına yönelik mahallelere yerleştirdiği foto kapanlardan biri saldırıya uğradı. Saldırı anları ise foto kapan tarafından görüntülendi. Olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldı.

Kepez’de çevrenin korunması, yangınlara karşı mücadele ve güvenliğin sağlanmasında önemli rol üstlenen foto kapanlardan birine saldırıldı. Olay yerine gelen 4 kişiden birinin elindeki sopayla foto kapana saldırdığı anlar, sistem tarafından görüntülendi. Kepez Belediyesi, ilçenin farklı noktalarına yerleştirdiği foto kapanlarla çevre kirliliğinden yangınlara, güvenlikten kaçak atık ve moloz dökümlerinin tespitine kadar birçok alanda 7 gün 24 saat takip ve denetim gerçekleştiriyor. Boş araziler, yol kenarları ve çevre kirliliği açısından risk taşıyan bölgelerde bulunan foto kapanlar sayesinde çöp, moloz, evsel ve inşaat atığı dökümleri kayıt altına alınıyor.

Kepez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Sağlığı Birimi ekipleri, ilçenin farklı noktalarına yerleştirilen 35 foto kapan aracılığıyla çevreyi kirleten kişi ve araçları tespit ediyor. Sistemlerden elde edilen görüntüler incelenerek kaçak atık dökümlerinde kullanılan araçların plakaları belirleniyor ve yasal işlem başlatılıyor.

ÇEVREYİ KİRLETTİ, YANGINA SEBEP OLDU

Foto kapanların çevre ve güvenlik açısından önemini ortaya koyan olaylardan biri de geçtiğimiz günlerde yaşandı. İzinsiz moloz dökerek çevre kirliliğine neden olan kamyon sürücüsünün, damperinin elektrik tellerine temas etmesi sonucu enerji hatlarının kopmasına ve bölgede yangın çıkmasına neden olduğu belirlendi. 35 noktadaki foto kapan sistemi sayesinde sürücünün izine ulaşılırken, ilgili sürücüye 115 bin TL idari para cezası uygulandı.

98 ARACA 3 MİLYON LİRA CEZA

Kepez Belediyesi tarafından 2025 yılında çevre kirliliğine neden olduğu tespit edilen kişi ve işletmelere ait 98 araç plakasına toplam 3 milyon 12 bin 318 TL idari para cezası uygulandı. Çevre kirliliği, yangın ve güvenlik gibi farklı alanlarda kullanılan foto kapanların bu kez kendisi saldırının hedefi oldu. Saldırı anlarının sistem tarafından görüntülenmesinin ardından Kepez Belediyesi olayla ilgili inceleme başlattı.
 
 
 
 
 
Kepez Belediyesi’nin foto kapanına saldırı
Kepez Belediyesi’nin foto kapanına saldırı
Kepez Belediyesi’nin foto kapanına saldırı
Kepez Belediyesi’nin foto kapanına saldırı
Kepez Belediyesi’nin foto kapanına saldırı
Kepez Belediyesi’nin foto kapanına saldırı

Benzer Haberler

Kaçak moloz döktü, elektrik tellerini kopardı, yangına neden oldu

Kaçak moloz döktü, elektrik tellerini kopardı, yangına neden oldu

  Firari sürücünün izini, Kepez Belediyesi ekipleri buldu Kepez’in Şelale Mahallesi’ne izinsiz moloz dökerek çevre kirliliğine neden olan kamyon sürücüsü, damperin elektrik tellerine temas etmesi sonucu hem enerji hatlarının kopmasına hem de bölgede

Kepez’de çevreyi kirletenlere foto kapanlı takip
Kepez’de çevreyi kirletenlere foto kapanlı takip

Kepez Belediyesi, çevreyi korumak ve kaçak atık dökümlerinin önüne geçmek amacıyla ilçenin farklı noktalarına yerleştirdiği 35 foto kapan sistemiyle denetimlerini sürdürüyor. Çöp ve


Kepez’de Kaçak Moloz Terörüne Son:  30 Kamyon Atık Temizlendi, Firmalara Ceza Yağdı!
Kepez’de Kaçak Moloz Terörüne Son: 30 Kamyon Atık Temizlendi, Firmalara Ceza Yağdı!

  Kepez Belediyesi, Aktoprak Mahallesi’nde çevre kirliliğine ve kamu alanlarının işgaline yönelik kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Denetimlerde 2 müteahhit firmaya ve 3 işletmeye


Kepez’de çevre kirliliğine sıfır tolerans
Kepez’de çevre kirliliğine sıfır tolerans

Kepez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Sağlığı Birimi ekipleri, 2025 yılında ilçe genelinde gerçekleştirdiği denetimler sonucunda çevre kirliğine neden olan kişi ve